6 AL 3 ÖDE İNDİRİMİ BAŞLADI! ⚡
HAVALE / EFT NET +%5 İNDİRİM! 😎
599₺ ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO! 📦
6 AL 3 ÖDE İNDİRİMİ BAŞLADI! ⚡
HAVALE / EFT NET +%5 İNDİRİM! 😎
Pasta Cila Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Pasta Cila Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Otomobillerimiz, hayatımızın büyük bir noktasını kaplayan ve kolaylaştıran araçlar olmalarının yanı sıra bazı insanlar için de tam bir tutkudur.

Aracımızı kullanmak oldukça avantajlı olsa da araç bakımını gerçekleştirmek, aracımızı daha güvenli kullanabilmek ve estetik açıdan son derece önemlidir. Araç bakımının en önemli noktalarından bir tanesi pasta cila, oldukça büyük fayda sağlayan ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir.

Pasta Cila Nedir?

Araçlarımız çeşitli dış etkenlerden kolaylıkla etkilenebilen ve zaman içerisinde estetik yapıları bu nedenlerden dolayı hasara uğrayan yapılara sahiplerdir.

Zararlı güneş ışınları, oluşan çizikler ve diğer tüm etkenler aracımızı estetik görüntüsüne zarar vermektedir. İşte tam da bu noktada pasta ve cila işlemi, bu tür zararlı etkenlerden korumanız için büyük bir olanak sağlıyor.

Pasta cila işlemi, birbiri ardına yapılan fakat birbirinden farklı işlemlerdir. Pasta işlemi, aracın üst tabakasını incelterek zaman içerisinde meydana gelmiş fırça çizikleri, yol üzerindeki kum, çakıl ve benzeri maddelerin yarattığı sorunları çözer.

Aracınızda zaman içerisinde meydana gelmiş bu tarz çizikler mevcutsa boyatmak yerine pasta işlemini tercih edebilirsiniz. Cila işlemi ise adından da anlaşılacağı üzere matlaşmış araç yüzeyinizi, küçük çiziklerden arındırdıktan sonra yapacağınız bir işlemdir.

Pasta Cila İşlemi Nasıl Yapılır?

Pasta cila işlemi, aracınızda gözle göremeyeceğiniz çiziklerin giderilmesi ve aracın parlatılması için yapılır. Öncelikle kuru ve serin bir alanda aracınızı çizik yaratmayacak bir fırça ile yıkayıp iyi bir şekilde kurutmalısınız.

Kuruma gerçekleştikten sonra pasta malzemesini kullanacağınız alanlara uyguladıktan sonra polijas makinesi ile pasta işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Cila işlemine geçmeden önce tekrar aracınızı, çiziklere sebep olmayacak malzemelerle yıkamalı kuruttuktan sonra cila işlemine geçmelisiniz. Cila malzemesini sürüp kurumaya bırakabilirsiniz.

Pasta Cila Ne İşe Yarar?

Pasta cila işlemi, aracınızın estetik görünümünü düzeltmenin yanı sıra dayanıklılık da sağlar. Pasta işleminde kaliteli ürünler kullandığınız taktirde 1-2 yıl boyunca aracınızın dış etkenlerden meydana gelebilecek sorunlardan korunmasını sağlamış olursunuz.

Pasta Cila İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pasta cila işlemi aracınızı korusa da uygularken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunur. Öncelikle pasta işlemi araç boyanızı inceltme etkisine sahip olduğundan dolayı sürekli olarak uygulamamalısınız. Bu nedenle yılda en fazla 2 kez uygulamalısınız.

Bunun dışında cila işlemini 2 ayda bir tekrarlamanızda bir problem yoktur. Pasta cila araç yüzeyiniz için tek başına bir koruma sağlamasa da boyanın üzerinde bir katman oluşturduğu için geçici olarak araç yüzeyinizi korur.

İlginizi Çekebilir: Motosiklet Bakımı Nasıl Yapılır? Püf Noktalar Nelerdir?

Pasta cila işlemi yapmadan önce seçtiğiniz malzemelerin kaliteli ve aracınıza tam olarak uygun malzemeler olduğundan emin olmalısınız. İşlemde kullanılan polisaj makinesi de dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

İşlem sırasında makine ucundaki süngerin zarar görmesi sonucunda aracınız çizilebilir. Otomobilinizin rengine ve boyasına uygun kaliteli malzemeler kullanılmalıdır. Küçük bir alanda test yaparak malzemelerin aracınızda uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Pasta Cila Yapılmazsa Ne Olur?

Eğer 2 yılda bir pasta cila işlemi yapmaz veya yaptırmazsanız aracınızda meydana gelen küçük çizikler zaman içerisinde daha da derinleşebilir ve aracınızın genel görünümünü daha olumsuz bir şekilde etkilemeye başlar.

İlginizi Çekebilir: Demir Tozu Temizleyici Nasıl Kullanılır?