Demir Tozu Temizleyici Nasıl Kullanılır?

Demir Tozu Temizleyici Nasıl Kullanılır?

Aracımızın bakımı, daha güzel görünmesi ve daha büyük sorunlar meydana gelmemesi amacıyla gerçekleştirmemiz gereken ve düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir.

Aracımız zaman zaman dış etkenlerden dolayı pürüzlere maruz kalır. Bunlardan bir tanesi de demiz tozudur.

Demir tozu, araba boyasına yapışan fakat gözle görülmeyen demir parçacıklarının aracınızda pürüzlü bir yüzey oluşturmasına neden olur.

Araçlarda sık sık meydana gelen bu sorunu aracınızın bakımını düzenli bir şekilde gerçekleştirerek önleyebilir veya meydana gelen sorunu çözebilirsiniz.

Sıradan temizleyiciler, içeriğinde bulunan zararlı kimyasallardan dolayı aracınıza daha büyük zarar verebilir. Bu nedenle eğer aracınızı demir tozlarından arındırmak istiyorsanız bunun için özel olarak üretilen temizleyici ürünleri kullanmalısınız.

Demir Tozlarını Nasıl Temizleyebilirsiniz?

Aracınızı bu tür bir sorundan kurtarmak için başvuracağınız en iyi yöntem demir tozu temizleyici sprey çeşitleridir. Demir tozu sorunu araçların en çok kaporta ve jant kısmında meydana gelir.

Demir parçacıkları araç balatalarından çıkmakta ve yüksek ısıyla birlikte araç boyasına yapışmakta ve zamanla daha da işlemektedir.

Meydana getirdiği sorunlardan en büyüğü araç boyasına işlemesiyle beraber matlaşmaya sebebiyet vermesidir. Yüzeyin de ıslanmasıyla beraber paslanmalar meydana getirebilmektedir.

Eğer düzenli bir biçimde araç bakımınızı yapmayıp bu tür sorunlardan arındırmazsanız, matlaşma ve paslanma daha da büyüyerek temizleyerek dahi geçiremeyeceğiniz problemleri beraberinde getirecektir. Aracınızda meydana gelen demir tozu sorununu çözmek için demir tozu temizleme spreyi kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: En İyi Motor Temizleme Spreyi Hangisi?

Demir Tozu Temizleme Spreyi Nedir?

Demir tozlarını gözle göremeseniz bile elinizle dokunduğunuzda pürüzleri hissedebilirsiniz. Özellikle eğer aracınıza pasta cila gibi işlemler yapacaksanız öncesinde mutlaka demir tozu spreyi kullanarak aracınızı metal parçalarından arındırmalısınız.

Demir tozu spreyi içerisinde özel maddeler barındırması sebebiyle kullanım sonrasında aracınızdan metal parçalarını temizler. 6 ayda 1 kullanım şeklinde düzenli olarak demir tozu temizleyici kullanabilirsiniz.

Demir Tozu Temizleme Spreyi Nasıl Kullanılır?

Demir tozu temizleme spreyi kullanımı oldukça kolaydır. Spreyi sıktığınız yeri hafif bir sünger yardımıyla veya MF eldiven kullanarak yine hafif ve yumuşak bir şekilde ovalayabilirsiniz. Yüzeyde parlaklık elde etmek için de oldukça idealdir.

Sıcak jant ve kaportalar üzerine kesinlikle uygulamamanız gerekir. Uygulayacağınız bölgeyi ısıtarak o şekilde uygulamanız daha doğru bir kullanım şeklidir.

Kirli bölgenin üzerine püskürttükten sonra ürün demir tozu ile etkileşime girecektir ve sonrasında kırmızı benzeri bir renk meydana gelecektir.

Bu değişimi gördüğünüzde ve akmaya başladığında bol bir şekilde su kullanarak yüzeyi arındırabilirsiniz. En son ise yüzeyi yine yumuşak ve hafif bir bez ile kurutabilirsiniz. Uygulama jantlar için de kaporta için de geçerlidir.

Demir Tozu Temizleyici Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Açık bir alanda uygulayınız.
  • Özellikle kaportada kullanım öncesi küçük bir yüzeyde deneme yapınız.
  • Nemli ortamda değil serin ve kuru yerde saklayınız.
  • Deri üstünde kullanıma uygun değildir.
  • Vinil ve kalıplarda kullanılamaz.
  • Güneş ışığı olan bir ortama direkt maruz kalacak şekilde uygulamayınız.
  • Cildiniz ile temas ederse derhal bol su ile yıkayınız.

İlginizi Çekebilir: Gri Araçlarda Hare Giderici Kullanılır Mı?