Gri Araçlarda Hare Giderici Kullanılır Mı?

Gri Araçlarda Hare Giderici Kullanılır Mı?

Araç temizliği ve araç kusurlarını gidermek hem araçlarımızın estetik görünümü hem de araçlarımızın teknik sağlığı için mutlaka düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Bu iki faktörün yanı sıra kirli ve düzenli olarak temizliği yapılmamış bir araçta seyahat ederken kendi sağlığınızı da tehlikeye atıyor olabilirsiniz. Bu nedenle mutlaka düzenli aralıklarla hem araç içi hem de araç dışı temizliğinizi gerçekleştirmeyi unutmamalısınız.

Hare Nedir?

Araçlarda meydana gelen hareler, örümcek ağı gibi küçük izlerden oluşan minik çatlaklardır. Bu çatlaklar giderilmediği taktirde daha büyük bir kozmetik kusura neden olurlar. Aracınızın estetik görünümü açısından hareleri gidermeniz çok önemlidir. Özellikle aracınız siyahsa, meydana gelen hareler güneş ışığında çok fazla belli olacaktır. Hologram olarak de bilinen bu kusur, araç boyasının üst katmanlarında meydana gelir.

Araçlarda Neden Hare Oluşur?

Araçlarda hare oluşmasının birden fazla sebebi vardır. Bunlardan ilki arabanızı silerken yanlış bez kullanmanızdır. Bezler ne kadar yumuşak olursa olsun arabanızı çizme potansiyeli olan ürünlerdir. Dolayısıyla aracınızı silerken özel araç silme bezlerinden kullanmalısınız. Boya ve pasta işleminizi kaliteli olmayan ürünlerde yapmanız hare oluşumuna neden olur. Ucuz ve kalitesiz pasta cila ürünü kullanmak aracınıza uzun vadede zararlar verecektir.

Ucuz ve kalitesiz ürün kullanmak kadar yanlış işlem uygulamak da hare oluşumuna bir sebeptir. Ne kadar kaliteli ve pahalı ürün kullanırsanız kullanın uygulama yanlış yapıldığı taktirde aracınızın üst katmanına zarar verirsiniz. Yanlış pasta cila uygulaması kadar yanlış araba yıkama teknikleri de son derece dikkate alınması gereken faktörlerden.

Arabanızı yıkarken sert fırçalar kullanmak, kalitesiz bezler kullanarak kurulamak hara oluşumunu destekler. Bunların yanı sıra aracınızı yıkamadan önce yapışkan kirlerken arındırmalısınız. Daha sonra uygulamayı seçerseniz yapışkan kirleri çıkarmak için daha sert bir müdahale kullanabilirsiniz, bu da yine hare oluşumuna neden olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Vernik Sökücü Nedir, Araç Temizliğinde Nasıl Kullanılır?

Araç Hare Giderici Nedir?

Araç hare giderici, araçlardaki hologramları düzeltmek için kullanılır. İçerisinde temizleyici kimyasallar, parlatıcı etkili kimyasallar ve kılcal çizikleri doldurucu malzemeler yer alır ve sıvı yapıdadır. Toz haline gelene kadar kullanmanız gerekmektedir.

Hare giderici araçlardaki küçük kılcal çatlakları gidermek amacıyla kullanılan bir üründür. Gri araçlar da dahil tüm araç renklerinde hare giderici kullanımında bir sakınca bulunmamaktadır.

Hare Giderici Nasıl Kullanılır?

Hare giderici kullanırken dikkatli davranmalısınız çünkü her işlemde olduğu gibi hare giderici kullanımında da yanlış bir uygulama daha büyük sorunlara sebebiyet verecektir.

  • Hare giderici ürün kullanırken aracınızı güneş ışığı görmeyen gölge bir yere çekmelisiniz.
  • Araç yüzeyiniz mutlaka soğuk olmalı, bu daha verimli bir çalışma ortamı yaratır. O yüzden araç yüzeyinizin soğuk olduğundan emin olmalısınız.
  • Daha önce bir cila yapıldıysa, yapılan katmanın iyice yok olduğundan emin olmalısınız.
  • Hare giderici ile işlem yapmadan önce aracınız temiz olmalıdır. Bu yüzden aracınızı yıkamalı ve yumuşak bir havlu yardımıyla kurulamalısınız. Aracınızın her yeri kuru olmalıdır.
  • Polisaj makinesine biraz ürün alın. Bu aşamada aracınızı bölümlere ayırarak uygulama gerçekleştirmelisiniz. Ayırdığınız küçük alanların da daha küçük ölçekli alanlarında çalışmalısınız.
  • İleri geri ve dairesel şekilde işlem gerçekleştirin. Yanlış uygulamanın çoğu işlemi yaparken meydana gelen hareketlerden kaynaklanır.
  • Hangi bölgede iseniz o bölgeyi tamamlamadan başka bir bölgeye geçiş yapmayın.
  • Başka bir bölgeye geçerseniz diğer bölgedeki fazla kalıntıları uygun şekilde alın.
  • Hare giderici ürünler uygulamadan kısa bir süre sonra donma özelliğine sahiptir. İşlem bittiğinde kuruması için 15 dakikalık bir zaman dilimi yeterlidir. Tamamen kurumadan aracınıza sıvı veya başka bir madde temas ettirmeyin.

Hare giderici ürün kılcal çatlakları tamir etmek için uygulansa da bazen aracınızda daha derin harelere rastlayabilirsiniz. Böyle bir durumda birkaç kez üst üste hare giderici uygulayarak, daha derin çatlakların da dolmasını sağlayabilirsiniz. Daha mükemmel araçlar mümkün!

İlginizi Çekebilir: En İyi Motor Temizleme Spreyi Hangisi?