6 AL 3 ÖDE İNDİRİMİ BAŞLADI! ⚡
HAVALE / EFT NET +%5 İNDİRİM! 😎
599₺ ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO! 📦
6 AL 3 ÖDE İNDİRİMİ BAŞLADI! ⚡
HAVALE / EFT NET +%5 İNDİRİM! 😎
Araç Bakım Rutininize Eklemeniz Gereken 7 Ürün

Araç Bakım Rutininize Eklemeniz Gereken 7 Ürün

Araçlarımız, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Gerek işe gitmek gerek alışveriş yapmak ya da sevdiklerimizle vakit geçirmek için sürekli olarak kullanıyoruz fakat araçlarımızın sorunsuz bir şekilde işlemesi ve güvenli bir şekilde yol alabilmesi için düzenli bakımın ne kadar önemli olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Düzenli araç bakımı yapmanız, aracınızın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Motor, şanzıman, fren sistemi ve diğer mekanik parçalar, düzenli bakım ile daha az aşınır ve daha uzun süre sorunsuz çalışır. Araç bakımı aynı zamanda güvenliğiniz için de hayati öneme sahiptir.

Yolculuk sırasında aracınızda bir problem yaşamak, sadece sizi değil, aynı zamanda yolculukta olan diğer insanları da risk altına sokar. Bu yazıda, araç bakımında kullanılan 7 ürünü, bu ürünlerin kullanım alanlarını ve faydalarını inceledik!

İlginizi Çekebilir: Motosiklet Bakımı Nasıl Yapılır? Püf Noktalar Nelerdir?

Seramik Katkılı Hızlı ve Pratik Cila

Seramik katkılı hızlı ve pratik cila, otomobil bakımında oldukça popüler olan bir üründür. Aracın dış yüzeyindeki boya işlemine eklenen seramik katkılar sayesinde özellikle koruyucu bir tabaka oluşturur.

Uygulandığı yüzeyde sert ve dayanıklı bir tabaka oluşturarak çizilmelere ve dış etkenlere karşı ekstra koruma sağlar. Bu cila türünün hızlı ve pratik olması  büyük bir avantajdır. Geleneksel cilalama işlemlerine göre daha az zaman ve emek gerektirir. Seramik katkılı cilaların kullanımı etkisi haftalarca hatta aylarca devam eder. Bu da düzenli olarak cila yapma zorunluluğunu azaltır ve araçlarını daha uzun süre parlak olmasına olanak tanır!

Neon Jant Temizleyici

Neon jant temizleyiciler, otomobil jantlarının temizliği için kullanılan etkili ürünlerdir. Özel formüllerle üretilir ve alaşımlı veya metal jantların üzerinde biriken kir, toz, fren kalıntıları ve diğer lekeleri etkili bir şekilde temizlerler.

Güçlü formülleri sayesinde zorlu kirleri ve lekeleri kolayca temizleyerek jantların orijinal parlaklığını geri kazandırırlar. Aynı zamanda jantları hızlı ve kolay bir şekilde temizlemesine olanak tanır ve çeşitli jant yüzeylerinde güvenle kullanılabilirler.

Susuz Motor Temizleme Spreyi 

Susuz motor temizleme spreyi, özel formüllerle tasarlanmış olup son derece kolay kullanıma sahiptir. Motorun farklı bölgelerine rahatlıkla uygulanabilir, böylece temizlik işlemi hızlı ve pratiktir. Temiz bir motor, daha verimli bir şekilde çalışabilir ve yakıt tüketimini azaltarak motor performansınızı artırır.

Deri Koruyucu ve Parlatıcı

Deri koruyucu ve parlatıcı ürünler otomobil koltukları, direksiyon simidi ve vites kolu gibi deri kaplamalı yüzeylerin temizliğini ve bakımını yapmak için idealdir.

Deri yüzeylerin dış etkenlerden korunmasına yardımcı olurken aynı zamanda derinin nem dengesini korur ve kurumasını önler, deri yüzeylerin doğal parlaklığını artırarak otomobil iç mekanının lüks ve çekici görünümünü korur.  Lekeleri gidermeye de yardımcı olan bu ürünler, otomobil sahiplerine deri iç mekanlarını korumak ve yenilemek için uygun çözümlerdir.

Tampon & Plastik Yenileyici

Tampon ve plastik yenileyici, otomobilin dış yüzeyinde bulunan tamponlar ve plastik aksamların bakımını ve yenilenmesini sağlayan bir üründür. Çoğunlukla sprey veya jel formunda bulunan bu ürünler, uygulandıkları yüzeydeki plastik parçaların eski parlaklığını geri getirirler.

Uygulanırken aracın dış görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanır ve plastik yüzeylerin korunması amaçlanır. Tüm bunların yanı sıra güneş ışınlarına karşı koruma sağlayarak plastik yüzeylerin solma ve matlaşmasını önlerler.

Jel Lastik Parlatıcı

Jel lastik parlatıcı, parlaklık bakımından araç bakımında en çok kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Jel veya sıvı formda bulunan bu ürün, lastik yüzeylerine uygulandığında derin bir parlaklık sağlar ve aynı zamanda lastiklerin korunması için önemli bir üründür. Dış etkenlere karşı lastiklerin dayanıklılığını artırarak uzun ömürlü olmalarını sağlarlar.

Emniyet Kemeri Yağlayıcı

Emniyet kemeri yağlayıcılar, araçların emniyet kemerlerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılan özel yağlayıcı ürünlerdir.

Sprey formunda olan bu ürünler, emniyet kemeri makarası veya mekanizması üzerine uygulanır, emniyet kemeri mekanizmasında biriken kir ve tozlar temizlenir ve kemerin düzgün açılması ve kapanması sağlanır. Daha güvenli bir yolculuk için kesinlikle araç bakım rutininize eklemelisiniz.

İlginizi Çekebilir: Pasta Cila Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey