Farları Temizlemenin Önemi ve Far Temizliği İçin Yapılabilecekler

Farları Temizlemenin Önemi ve Far Temizliği İçin Yapılabilecekler

Farları Temizlemenin Önemi ve Far Temizliği İçin Yapılabilecekler

Eğer gece karanlığında araba sürmeniz gerekiyorsa ya da sisli ve puslu havaların hakim olduğu bir bölgedeyseniz, bu durumda farlarınızın düzgün şekilde çalıştığından emin olmanız gerekiyor. Çünkü farlarınız ne kadar temiz olursa, yol görüşünüz de o kadar temiz olacaktır. Bu yüzden farlarınızdan aldığınız verim düştüğü anda bir far parlatma seti ile farlarınızı tekrar eski haline getirmeniz gerekiyor. Peki nasıl?


Far Temizleme Seti Neden Önemli?

Kullandığımız araçlarda şüphesiz ki her parçanın ayrı bir önemi var. Özellikle karanlık günlerde ya da yağışlı günlerde ise farların önemi bir kez daha anlaşılıyor. Gece karanlığında ya da havanın sisli ve kötü olduğu zamanlarda farlardan maksimum verimi almak büyük önem taşıyor. Bu yüzden farların kirli ya da çizik olduğu durumların üstesinden gelmek önemli. Bunun için de far temizleme seti kullanmanız gerekiyor. Bu şekilde far kullanımına ihtiyacınız olduğu günlerde çok daha rahat bir şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.Bir diğer yandan farların pis ya da çizik olması estetik açıdan göze hoş gelen bir durum değil. Yani far parlatma seti ile daha parlak bir görünüme sahip olmuş farlar, araç sahiplerine her zaman kendisini daha iyi hissettiriyor. Üstelik far temizleme kiti ile herhangi bir oto bakım hizmeti almadan kendi başınıza bu işin üstesinden gelmeniz mümkün.

Far Temizleme Seti Nasıl Kullanılıyor?

Bir far temizleme seti aldığınızda, kullanım yönteminizi belirleyecek olan şey genellikle farların ne durumda olduğudur. Yani hafif lekeler için setin tamamını kullanmak gerekmeyebilir. Fakat farların gerçekten kötü durumda olduğu zamanlarda setin tamamını kullanmanız gerekebilir. İzlemeniz gereken far temizleme kiti uygulama adımlar ise şu şekilde:

-       Öncelikle farların durumuna göre belirli kalınlıkta bir zımpara seçin ve farları su ile zımparalayın.

-       Set içerisinde gelen ısıtıcı içerisine yarım çay bardağı far temizleme solüsyonu dökün ve 220w ile ısıtıcıyı çalıştırın. Solüsyonun ısınması yaklaşık olarak 7 ila 8 dakika sürecektir.

-       Bu süre sonunda ısıtıcının hunisinden buhar çıkmaya başlayacaktır. Huniyi fara değdirmeden, yalnızca bu buhar ile farı temizlemeye başlayın.

Tüm bu adımları izlediğinizde farlarınızın kısa süre içerisinde temizlendiğine tanık olursunuz. Bu far parlatma seti sayesinde hem kısa sürede hem de kolay bir şekilde bir sorunun üstesinden gelmek mümkün. Bir diğer yandan set içerisinde yer alan far temizleme sıvısı bittikçe alınabilir fakat diğer malzemeleri uzun süreli olarak kullanabilirsiniz.

Eğer far temizleme kiti almak için kaliteli ve güvenilir bir marka arıyorsanız, bunun için Bulut Kimya i̇nternet mağazasını tercih edebilirsiniz.